Instagram
//

Instagram

Već smo naučili da svaka estetika koja je trenutno u fokusu apsolutno preplavi društvene mreže do te mjere da i ako niste fan iste, s vremenom pronađete određene komade koji joj pripadaju, a koji bi se mogli uklopiti u vaš osobni stil. Sjetimo se samo Tenniscore-a koji je početkom godine bio jedan od najpopularnijih modnih trendova i to sve zahvaljujući Zendayji. E pa ovaj trend sada dobiva veliku konkurenciju, a ime joj je Regencycore, estetika inspirirana mega popularnom serijom Bridgerton.

Što je regencycore? 

Regencycore je zapravo inspiriran ranim 19. stoljećem, odnosno razdobljem Regency, po kojem je i dobilo ime. Ovaj stil obuhvaća elemente poput korzeta, ovratnika, strukturirane čipke, mašni i bisera, a njegova pionirka u suvremenoj modi je ni manje ni više nego Vivienne Westwood. U njezinim kolekcijama vidljivi su svi navedeni elementi, a uz nju, Jean Paul Gaultier i Maison Margiela u svojim kolekcijama su također uključivali neke reference poput visokih viktorijanskih ovratnika inspiriranih kasnim 18. i ranim 19. stoljećem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli momoko (@moepejic)

Iako Regencycore ne vuče korijene iz Bridgertona, serija je nesumnjivo katapultirala trend na mainstream scenu. Raskošni kostimi i romantična estetika serije inspirirali su brojne obožavatelje da prihvate komade inspirirane Regencyom u svojoj svakodnevnoj garderobi, čineći tako trend nosivijim i pristupačnijim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝐏𝐨𝐫𝐬𝐡𝐚 𝐇𝐚𝐥𝐥 (@porsharenaehall)

Važno je napomenuti kako je Regencycore dugo bio oslonac u zajednici vintage mode, pa je njegova iznenadna popularnost očekivano povećala potražnju na platformama poput Depopa, Vestiairea i dr. 

Uključivanje Regencycorea u svakodnevni stil

Regencycore nudi mnoštvo stilskih smjernica koje se mogu lako integrirati u modernu garderobu. Na primjer, elegantne korzete lako možete uključiti u svoju večernju garderobu, kao i biserne ogrlice, te čipku i volane. Bluze i haljine visokog struka ukrašene mašnama i vrpcama lako možete integrirati u dnevne outfite, kao i chic šešire i torbice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli She’s Parisian (@shesparisian)

Dok trendovi dolaze i odlaze, elegancija i romantizam Regency mode čini se da nadilaze vrijeme. Bridgerton je možda ponovno zapalio našu strast za Regencycoreom, ali njegova prava moć leži u sposobnosti da se kontinuirano prilagođava generacijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Bilo da ste dugogodišnji ljubitelj vintage mode ili novopridošlica privučena Bridgertonom, u nastavku smo izdvojili nekoliko najboljih komada iz aktualne ponude s pomoću kojih ćete dodati dodir Regency elegancije u svoju garderobu. Uživajte! 

Elle izbor:

Moda