Instagram
@ladygaga //

Instagram

Modni kameleon, jedna od posljednjih pravih pop zvijezda, dobitnica Oscara, Grammyja i mnogobrojnih glazbenih nagrada, glumica, aktivistkinja... titule koje možemo pripisati Lady Gagi se mogu nabrajati do sutra. Ipak, ako ju zbog nečega obožavamo, to je onda njen neponovljivi konceptualni stil koji je njegovala od početka svoje karijere. Od kopija Muglera koje je šio njen tim do hodanja po samoj Muglerovoj pisti za jesen 2011., od nastupa na parkiralištu trgovačkih centara do potpuno rasprodanog Stadt de Francea, od dance pop renesansne žene do jazz ikone koju obožavaju sve glazbene legende. U svemu tome su Gagi pomagala njena razna modna izdanja koja su isprva šokirala sve, a kasnije su za sve druge zvijezde po pitanju mode ljestvicu postavila vrlo visoko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga)

U posljednjih godinu i nešto, posebice nakon završetka njene rasprodane Chromatica Ball turneje, Gaga se vratila u svoj off duty stil koji je danas potpuna suprotnost od onog sa početka njene karijere. Naravno, crni Celine kaputi do poda, off-the-runway Chloe i razne avangardne naočale su mnogima i dalje u skladu s njenim imidžem, no ne treba zaboraviti kako je u prošlosti Gaga iz hotela na ručak izlazila u najnovijim kolekcijama visoke mode ili, primjerice, odjevena u lateks haljinu viktorijanske siluete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli La Maison Gaga (@lamaisongaga)

Zbog toga itekako slavimo njen povratak onom proto-Gaga stilu zbog kojeg ju je zavoljelo čitav svijet mode. Na premijeri svog koncertnog filma Chromatica Ball u Los Angelesu se pojavila u haljini berlinskog brenda Selva. Selva Huygens je mladi argentinski dizajner koji je svoju karijeru počeo u Berlinu, a svojim kolekcijama koje redovno graniče s umjetničkim instalacijama redovno pokret brutalizma spušta u nosive i spektakularne kreacije. Naravno, izbor ovog dizajnera i njegove brutalističke estetike itekako ide uz koncept Chromatica turneje i njene arhitekturalne pozornice, pošto ju je Lady Gaga na samom početku opisala ‘’muzejem brutalizma’’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga)

Uz to sve, Gaga je najavila i konačni povratak u glazbene vode, te je svoj nadolazeći album opisala kao potpuni odmak od njene dosadašnje karijere. Jedva čekamo, a sigurni smo da će se uz novi zvuk pojaviti novi, još avangardniji modni trenuci.

Moda